3-in-1 Games voor de jeugd in Het Sporthuis Abcoude

16 december 2021

Helaas kunnen de 3-in-1 Games door de coronamaatregelen niet doorgaan, maar uitstel is geen afstel. Het streven is deze sportactiviteiten voor kinderen en jongeren nu in de voorjaarsvakantie te doen.

Na de succesvolle Abcoude Mini Olympics afgelopen zomervakantie worden in de kerstvakantie de 3-in-1 Games georganiseerd. Lekker sporten met leeftijdsgenootjes en gezelligheid staan centraal tijdens dit sportfestijn, dat op vier ochtend georganiseerd wordt voor kinderen en jongeren van 4-15 jaar.

Het draaiboek ligt klaar! Met veel enthousiasme heeft de werkgroep sociaal maatschappelijk programmering (SMP) van de Stichting Zwembad Abcoude (SZA), samen met Rob Fokkinga van Calypso Sport, Marco Smit van De Sprong en de verenigingen voor basketbal, gymnastiek, volleybal, zaalhockey, zwemmen en waterpolo een mooi programma gemaakt. “We vinden het belangrijk dat kinderen ook in de vakantie lekker kunnen sporten en een leuke tijd met elkaar hebben,” stelt SZA-bestuurslid Alex Derderian. “Juist in deze lastige coronatijd, waarin we allemaal beperkter zijn in onze activiteiten, is dit van belang.”

Gevarieerd sportprogramma
Op vier ochtenden kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in drie leeftijdscategorieën meedoen aan drie sportactiviteiten. De verenigingen hebben een gevarieerd programma bedacht, passend bij elke leeftijd. Ook het zwembad wordt gebruikt. Op woensdag 29 december en dinsdag 4 januari is er een combinatie van hockey, gym en vrijzwemmen en op woensdag 5 januari een combinatie van basketbal, hockey en zwemmen met de zwemverenging De Meerkoeten. De allerkleinsten zwemmen niet, maar gaan onder begeleiding leuke spelletjes doen in de ontmoetingsruimte van De Sprong. Op donderdag 6 januari is er een programma voor 9-11-jarigen en 12-15-jarigen met waterpolo, volleybal en basketbal.

Rob Fokkinga, directeur van Calypso Sport, is blij dat deze 3-in-1 Games worden georganiseerd. “In deze barre coronatijd hebben we onze handen vol om de programma’s steeds opnieuw aan te passen en de personele bezetting hierop te laten aansluiten. Door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers van de stichting en de verenigingen wordt nu een leuk en sportief moment geboden aan heel veel kinderen en jongeren en kunnen zij verschillende sporten uitproberen.”

Dankzij de ondersteuning door de gemeente door middel van het Sportakkoord De Ronde Venen (om een gezonde leefstijl, voldoende bewegen en sporten te stimuleren) zijn de activiteiten voor de deelnemers kosteloos én is er een lekker tussendoortje, verzorgd door Marco Smit van De Sprong.

Doe mee!
Vanzelfsprekend worden de corona-ontwikkelingen nauw gevolgd en de maatregelen strikt opgevolgd. “We hebben er enorm zin in en gaan ervan uit dat deze 3-in-1 Games kunnen doorgaan. Kijk op onze website voor het volledige programma en meld je aan,” zegt Wendy Schootemeijer, medeorganisator vanuit de werkgroep SMP, enthousiast.

> Meer informatie is hier te vinden. Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!