Prachtige illustraties Willem Zwaard feest van herkenning

30 oktober 2021

Op vrijdag 22 oktober vertelde dorpsgenoot Willem Zwaard over zijn tekeningen voor de programmaboekjes van de jaarlijkse feestweek georganiseerd door de Stichting Feestelijkheden Abcoude (SFA).  De zaal zat met ruim 40 mensen goed vol en de reacties waren enthousiast. Gedurende twee uur leidde tekenaar/ontwerper Willem de aanwezigen chronologisch door de covertekeningen heen, te beginnen bij 1980. Elke tekening vertelt een kermisweekverhaal, maar ook markante gebeurtenissen in Abcoude van het afgelopen jaar, zoals de viering van het 900-jarige bestaan van Abcoude en de opening van de derde brug. Bij elke tekening wist Willem wel een grappige anekdote te vertellen.

Dat de tekeningen op de cover van het feestweek-programmaboekje geliefd waren, bleek wel uit de stijgende donaties bij verstrekking van de boekjes deur aan deur. Ook uit de vele reacties blijkt het succes. In de loop der jaren is Willem nog al eens aangesproken door dorpsgenoten met het verzoek door hem op de cover van het programmaboekje gezet te worden. Het Sporthuis Abcoude is tweemaal die eer toebedeeld. Eenmaal toen het pand nog in aanbouw was en afgelopen zomer centraal in het midden… het kenmerkende Sporthuis Abcoude.


De volgende activiteit voor senioren in De Sprong is vrijdag 19 november. Dan staat een foto/filmavond over oud-Abcoude – verzorgd door Ton Pepping – op het programma. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.