Door middel van een burgerinitiatief en gedragen door de inwoners van Abcoude en omgeving is Het Sporthuis Abcoude ontstaan. Nog niet eerder hebben in Nederland vrijwilligers een burgerinitiatief van dergelijke omvang en complexiteit gerealiseerd. Een initiatief waarbij publiek-private samenwerking en investering hebben geleid tot de nieuwbouw van een prachtige zwem-sportaccommodatie.

In de halfuur durende documentaire “Samen krijgen we het voor elkaar” wordt u meegenomen in de strijd voor – eerst – het behoud van zwembad Het Meerbad en – later – de nieuwbouw van een zwembad, gymzalen (als vervanging voor de Kees Bonzaal) en een ontmoetingsruimte: Het Sporthuis Abcoude. Daarnaast laat de documentaire de rijke zwem- en sportgeschiedenis van Abcoude zien. Een document met prachtig archiefmateriaal en interviews met een groot aantal betrokkenen. Ook wethouder Schuurs en raadsleden Eelco Doorn van D66 en Rudolf van Olden van de VVD kijken terug op een bewogen periode.

Dit initiatief is zo bijzonder, dat moet verteld worden, vonden enkele betrokken inwoners. Zo ontstond het idee voor een documentaire.  De afgelopen jaren is door een groep deskundige vrijwilligers hard gewerkt aan deze documentaire. Het docu-team bestond onder meer uit een producent, camera- en geluidprofessionals, een editor, en een regisseur. Allemaal uit het dorp Abcoude en omgeving, en allemaal op vrijwillige basis.

Heel veel dank aan al deze vrijwilligers en aan de kinderen die in deze documentaire figureerden!


Deze documentaire kwam tot stand mede dankzij een financiële bijdrage van Lionsclub Abcoude – Baambrugge.

//www.hetsporthuisabcoude.nl/wp-content/uploads/2022/11/Documentaires-Ontstaan-Sporthuis.jpg