BrainWave in het water én in de zaal

26 februari 2023

Sporten en zwemmen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, ook dat kan in Het Sporthuis Abcoude

Als je door ziekte, een val of op een andere manier hersenschade hebt opgelopen, is sporten en bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Terwijl juist dat een positieve invloed kan hebben op de hersenen. Bovendien is bewegen en sporten ook gewoon fijn.

In maart en april zijn er weer gratis proeflessen in de zaal,

BrainWave in de zaal  is een laagdrempelige en afwisselende beweegactiviteit onder professionele begeleiding. De focus ligt op plezier, gezelligheid en gezondheid.
Deelname is kosteloos.

Wanneer?

Donderdag 23 en 30 maart en op 6 en 13 april
Tijdstip: 15.00 – 16.00 uur

Aanmelden voor BrainWave in de zaal kan via pdeheus@teamsportservice.nl


Binnenkort krijg Aqua BrainWave een vervolg

In januari konden deelnemers meedoen aan vier gratis proeflessen in het zwembad. Zweminstructeur Astrid de Graaf-Schmeddes kijkt terug op een geslaagde pilot. “Ik wilde ontzettend graag iets doen voor deze groep en het is ontzettend fijn dat we samen met Calypso Sport, Team Sportservice, Stichting Het Sporthuis Abcoude en met financiële steun van de gemeente De Ronde Venen én de hulp van vrijwilligers deze pilot konden doen. Je ziet wat het betekent voor mensen om in het water te zijn, zowel fysiek als mentaal. Ik ben dan ook heel blij dat de pilot een vervolg krijgt.”

De activiteit wordt onder leiding van Astrid de Graaf gegeven, in samenwerking met Calypso Sport en met ondersteuning van Team SportService en de Stichting Het Sporthuis Abcoude. Er wordt per persoon gekeken wat de mogelijkheden zijn. De focus ligt op het vrij bewegen in het water, plezier, gezelligheid en gezondheid.

Let op: om de veiligheid te kunnen waarborgen is het verplicht om (met drijfgordel) te kunnen staan in het water. Het meenemen van begeleiding wordt de eerste keer sterk geadviseerd. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig om – waar nodig – te ondersteunen. Materiaal is aanwezig.

De kosten bedragen € 7,95 per keer. Ook kan een 12-badenkaart worden aangeschaft. De kosten daarvan bedragen € 79,50, waardoor u € 6,65 per les betaalt.

Start
Maandag 27 maart start Aqua BrainWave. Inloop/omkleden vanaf 11.00 uur. Start les 11.15 uur tot 12.15 uur.

Reserveren
Er mogen maximaal 10 zwemmers tegelijk in het halve bad. Het is daarom verplicht vooraf te reserveren. Op die manier weten we ook dat er voldoende ondersteuning in het bad aanwezig is. Reserveren kan via de website van Calypso Sport.